Therese Johaug, jenta som fulgte drømmen

Therese Johaug er for de fleste et kjent navn. Hun er en langrennsløper fra Dalsbygda, og nå representerer hun et idrettslag fra samme by. Hennes gjennombrudd kom i året 2007 i Meråker, hvor hun fikk med seg bronse hjem. Hennes sterke sider innen sporten er lange distanser, og fysisk krevende løyper. Da hun var yngre hadde hun blant annet Marit Bjørgen og Bente Skari som sine forbilder. Forskjellen mellom da og nå, er at i tillegg til å være store forbilder er de nå også hennes konkurrenter. Hun ble tatt ut til å delta i OL i Vancouver i 2010, hvor hun ble olympisk mester i 4×5 kilometer stafett.

Tour de Ski

I sesongen 2008/2009 havnet hun på sjetteplass under Tour de Ski. I 2011/2012 havnet hun på tredje plass, men i sesongen etter klarte hun å klatre opp til en andreplass da hun ble slått med kun tjuesyv sekunder, av Justyna Kowalczyk. I 2013/2014 tok Therese endelig gull, og ble den første norske vinneren av Tour de Ski. Marit Bjørgen tok i 2014/2015 førsteplassen i Tour de Ski, mens Therese kapret til seg andreplassen denne sesongen. 2016 ble på nytt året for Therese, da hun igjen tok gullet. Samme året vant hun også Ski Tour Canada, sammen med Martin Johnsrud Sundby.

VM

I Japan, nærmere bestemt i Sapporo fikk Therese Johaug sin VM-debut. Året var 2007, og hun tok med seg bronse. Hun var da kun atten år gammel, og ble den yngste medaljevinneren i VM i langrenn. To uker etter dette tok hun bronse i 10 km jakstart, og gull i stafett i Tarvisio i Italia innenfor junior-VM. Hun startet sesongen 2010/2011 meget bra, og tok en tredjeplass i Sveits. I VM i Val di Fiemme sesongen 2012/2013 tok hun sølv, hvor Marit Bjørgen var den som tok gullet hjem. Hun har tatt til sammen ti gull, to sølv og tre bronse innenfor VM generelt.

Næringsvirksomhet

Utover det å være en erfaren skiløper med mye talent, har hun også gjort suksess på andre plan. I 2012 startet hun kolleksjonen sin Johaug. Hun startet med salg av vinterhansker og votter, og utvidet bare tre år senere til å også selge trenings- og fritidsklær. Therese tar del i planleggingen av alt som skjer, og merket fremmer alt fra ullundertøy, til jakker og tilbehør. Alt er inspirert av henne selv, og er designet for deg som vil gi alt på trening og utenfor. Merket har gjort stor suksess, og hun tjener millioner på kolleksjonene sine per dags dato.

NM

Duatlon er en sport som kombinerer løp og sykkel, og det var her hun fikk sin NM-debut. I 2007 tok hun bronse, og på grunn av gode prestasjoner ble hun valgt ut til å være med verdenscupløpene i Otepää det samme året. Johaug avsluttet den sesongen med å ta gull i seniorklassen, noe som var hennes første gull. NM i Stokke i 2009/2010 endte med bronse på 10 kilometer fri, og sølv i duatlon. I 2018/2019 deltok hun i NM på Lygna, og her vant hun både fem kilometer og tretti kilometer. Til sammen i NM har hun fått med seg tolv gull, ni sølv og fire bronse.

Utestengelse

I oktober 2016 kom det frem at Therese hadde testet positivt på anabole steroider. Stoffet hadde hun fått i seg via en krem, som hun fikk av sin daværende landslagslege. Etter dette tok han på seg ansvaret, og trakk seg som lege. Noen dager senere ble det meldt at Therese skulle bli suspendert i to måneder til, frem til desember. Etter det ble den forlenget med to ekstra måneder, og hun fikk ikke konkurrere i perioden. Februar året etter ble hun dømt til tretten måneder utestengelse, men dommen ble anket. Hun fikk til sammen atten måneder, og var utestengt frem til april i 2018.