Johannes Høsflot Klæbo

Johannes Klæbo er en norsk langrennsløper på bare 23 år. Tross hans unge alder han han allerede klart å kapre til seg flere gullmedaljer og verdensmesterskap. Johannes ble født 22 oktober i 1996 i Oslo og lyttet til Trondheim sammen med familien sin da han var 5 år gammel. Johannes gikk på Heimdal videregående skole og fortiden studerer han på NTNU i Trondheim. Han representerer Byåsen idrettslag og treneren og manageren hans er Kåre Høsflot, som også er hans bestefar. Ser vi bort i fra idretten har Klæbo sin egen Youtube-kanal der han velger å dele hverdagen sin med fansen.

Den yngste verdensmesteren blant herrene.

Tross sin unge alder, har Klæbo tatt del i mange store langrennsløp, som han også har vunnet. Under Vinter-OL i Pyeongchang i 2018 ble han kåret til den yngste OL-vinneren blant herrene, gjennom tidene. Samme året fikk han også tittelen som den yngste sammenlagtvinneren blant herrene av verdenscupen i langrenn. i 2018 og 2019 vant han tour de ski, og her ble han også den yngste vinneren blant herrene gjennom tidene. Johannes kan også skryte på seg tre ganger verdensmester fra ski-VM i Seefeld i 2019. Fra tidligere karriere han han også 3 gull fra junior-VM i 2016 og en bronsemedalje fra ski-VM i 2017.

Starten av karrieren

Starten på karrieren som langrennsløper for Klæbo startet i 2014. Under junior-VM i 2014 vant Klæbo gull for 15 km klassisk og 10 km fri teknikk. Samme året vant han også Norgescupen i langrenn for juniorutøvere i 2014 med hele 720 poeng foran både Mattis Stenshagen og Jonas Austad. I 2015 klarte han å dra inn en bronsemedalje i klassisk sprint under Junior-VM. Samme året fikk han også gull for 4 x 5 km stafett under Junior-VM. I 2016 vant han enda et gull i sprint fri teknikk under Junior-VM samme året. 2016 var også første året Klæbo var med på Verdenscup i langrenn.

Fra junior til verdensmester

Under verdenscupen i langrenn i 2016 havnet Klæbo på en 110. plass med 16 sammenlagte poeng. Året etter derimot klarer Klæbo og vinne sin første verdenscupseier under sprintfinalen i Otepää. Veien til sin første verdenscupseier gikk sin gang da han klarte å slå alle konkurrentene i sprinten på Beitostølen i 2016. Uken etter seieren ble han oppdaget internasjonalt og ble en snakkis verden over. 17. mars 2016 klarte han også å bli verdens yngste vinner av sprintcupen og dagen etter klarte han sin første verdenscupseier på distanse. 19. mars ble han vinner av minitouren og sesongavslutning i Canada. Samme sesong klarte han også å vinne U-23.cupen.

Gullmedaljene fortsetter å strømme inn for unggutten.

Sesongåpningen for Beitostølen 2017-2018 ble Klæbo kåret til en 2.plass på 15 km klassisk å vinne sprinten. Gode resultater ble det også under verdenscupen i Finland samme året. Her vant han sprinten,15 km klassisk, jaktstart under minitouren. Dermed åpnet han verdenscupen med hele tre seire på tre starter. Helgen etter var Klæbo og se på Lillehammer da han var med på sprint klassisk og 30 km skiathlon. Prologen vant han sammen med kvart- og semifinale før han også spurtet inn til en seier i selve semifinalen. Dermed klarte Klæbo å vinne 4 av 4 seire i verdenscupen i 2017-2018.

Ingen enda ta

Sesongen 2018-2019 starte med en miss i oppløpet. Klæbo kikket seg kun til venstre under verdenscupen i Ruka i Finland. Dette ble en bom, da Aleksandr Bolshunov klarte å gå forbi han på høyre side. Dermed ble det bare en sølvmedalje på Klæbo før han valgte å ta en lenger pause under verdenscupen. Etter dette stilte han i sprint i Davos den 15. desember og klarte å gi alt og vinne sin første medalje for sesongen. Under sesongen 18/19 ble Klæbo kåret til å være den yngste Tour de ski vinneren blant herrene. Sammenlagt vant Klæbo verdenscupen i langrenn denne sesongen.