Det uforglemmelige Norgesmesterskapet på ski 2010

Norgesmesterskapet på ski 2010 skrev seg inn i historien som et av de få Norgesmesterskap på ski vi sent kommer til å glemme. Arrangementet ble arrangert av Stokke Idrettslag i Vestfold, og ble en av tidenes suksess. Publikum strømmet til fra alle kanter, og det er viktig å ha et engasjert publikum. Engasjert publikum skaper liv, så enkelt er det. Samtidig som det også skal være rom og plass for mange tilskuere, og alle skal føle seg vel ivaretatt og kunne ta del i arrangement, kunne følge med på de ulike deltakerne sine gode prestasjoner. Nok et tema som gjorde seg gjeldende dette året.

Å «hoppe etter Stokke»

er nok til uttrykket «hoppe etter Wirkola», men nå heter det ikke lenger det når NM på ski skal arrangeres. Nå heter det å «hoppe etter Stokke». Det var over 45 000 tilskuere til sammen de fire dagene som mesterskapet ble arrangert. Det er mange tilskuere samtidig i forhold til Norges lille land. Som allerede nevnt, det er tilskuere og publikum som utgjør en stor del av et arrangement, selv om det er ulike utøverne i arrangement som gjør selve «jobben», utfører de ulike konkurranser, løper av sted på ski så snøkrystallene flakser og glitrer i sollyset. Med så mange tilskuere ble det en fire dagers sammenhengende folkefest.

Publikum er et viktig innspill i et arrangement

Norge er ikke det største landet i verden, og det er heller ikke flust med folk i vårt lille, langstrakte land. Dessuten er det kaldt om vinteren, og ikke alltid like hyggelig å tilbringe timer ute i kulde og snø. Derfor blir det også veldig stort når så mange som 45 000 mennesker engasjerte seg så mye i det tradisjonelle Norgesmesterskapet på ski. Dette er et arrangement som går av stabelen vinterstid hvert eneste år, bare på ulike steder i landet, og i 2010 var det Vestfold som fikk æren av å arrangere mesterskapet, samt æren av å engasjere så mange tilskuere, et så ivrig og engasjert publikum.

Hva betyr «hoppe etter Wirkola»?

Uttrykket å «hoppe etter Wirkola» er det nok mange som har hørt, men det er nok ikke alle som vet hva som ligger bak dette uttrykket, spesielt ikke i den yngre generasjonen. Bjørn Tore Wirkola er en norsk kombinertløper, skihopper og fotballspiller, men han er mest kjent for sine ferdigheter i skibakken, eller retter sagt, hoppbakken, I 1966 ble han verdensmester i stor bakke og normalbakke i VM på ski, som den gang ble arrangert i Oslo. Dessuten så vant han også den tysk-østerrikske hoppuka i årene 1967–69. Det betyr at han vant denne prestisjefylte hoppuka tre ganger på rad. Det er det ingen som har klart.

Hva er Norgesmesterskapet på ski?

Hvert år arrangeres Norgesmesterskapet på ski, og det går ut på å kåre de beste skiløpere innenfor ulike aktivitetsgrener på ski. Skiløpet ble første gang holdt i 1909, og da ble det kalt for Hovedlandsrennet. I 1938 ble navnet endret til Norgesmesterskapet på ski, og ble holdt i Mo i Rana. Mesterskapet blir holdt ulike steder i landet hvert år, men det forutsetter at det er snø det det skal arrangeres siden det er ulike grener innenfor ski og vinteridretter som blir kåret. De ulike grenen er langrenn, hopp og kombinert. Det er også skiskyting og skøyting inne i disse grenene.

Følg med på Norgesmesterskapet på ski

Hvert år møter du nye og engasjerte skiløpere i Norgesmesterskapet på ski. Det er spennende å følge med på hvem som blir kåret til norgesmester i de ulike vintergrenene, og ikke minst hvem som ta ferden videre til både EM og VM. Norge gjør det stort sett godt i denne spennende og varierte vinteridretten, noe som også er naturlig siden det er snø mange steder og over ganske lange perioder i Norges langstrakte land. Det er med andre ord perfekte forhold til å utøve og trene flere ulike vinteridretter i Norge. Nå blir det spennende å se om det dukker opp en ny «Wirkola» etter hvert.